Even voorstellen...

 

Ik ben Monique van der Vaart en vanaf mijn kinderjaren neem ik anders waar dan de gemiddelde mens. Ik voel energie van foto's of sieraden en komen er beelden, geluiden, geur of woorden naar boven.
Dit heet psychometrie.
Deze waarnemingen kunnen van personen zijn die nog op aarde leven of van overleden personen. Het kan ook een helderziende waarneming zijn van een situatie die op dit moment heel actueel is bij een persoon.
Voorgeschiedenis

Vanaf mijn kleutertijd voel ik me "anders" dan andere kinderen. Ik was heel gevoelig voor geluiden en voelde spanningen bij mensen feilloos aan. Mijn moeder heeft me vaak halfslapend bij het raam van mijn slaapkamer zachtjes weer naar mijn bed moeten begeleiden omdat ik met mijn handen over de ramen heen stond te aaien.
Rond mijn 12e levensjaar kreeg ik vooral bij kinderen door via mijn zesde zintuig wat er aan de hand was met hun gezondheid en hoe ze zich voelde. Dat uitte zich in woorden of beelden die ik door kreeg.
Later kreeg ik soms in dromen symbolen of betekenissen in kleur door, die een aantal dagen later waarheid werden.
Rond mijn 20e heb ik veel ervaringen voor mezelf gehouden omdat ik dacht dat de wereld om mij heen mij voor gek zou verklaren. Ik heb mijn toenmalige vriend op een avond gewaarschuwd dat hij voor glas moest oppassen. Dat heeft hij niet gedaan en is tijdens het stappen door een schuifpui heengelopen met de nodige verwondingen. 

Door mee te doen aan het “zesde zintuig” van RLT4 hoef  ik me niet meer te “bewijzen”. De mensen weten nu wie ik ben en wat ik kan doen met mijn gave.
Het is in mijn ogen een geschenk en ben heel blij dat ik deze gave heb gekregen. Het maakt me de mens zoals ik wil en mag zijn. Het is soms heel handig om vooraf dingen te weten. En het mooie vind ik dat ik mag zeggen (als mensen daar mee instemmen) welke dierbare overledenen er bij hun staan. Dat maakt de mens emotioneel en tegelijkertijd maakt het ze gelukkig of wordt er een blokkade opgeheven. Ik voel me een soort doorgeefluik en krijg waardering voor wat ik vertel. Ik ben uiteindelijk 4e geworden van de 16 kandidaten.

Voor het bekijken van de afleveringen klikt u op de volgende link
uitzendingen rtl4 het zesde zintuig