Meditatie wat is het?
  Bij het woordje meditatie gaan bij veel mensen de mondhoeken krullen en komt er een gniffelend ondertoontje naar boven. Maar wat is nou meditatie nou eigenlijk?
Het heeft niks te maken met hoe goed je je benen over elkaar kan leggen en wel op een speciaal poefje, kussentje of kleedje. Meditatie houdt eigenlijk in: het leegmaken van je geest. Of je dat nou in bed, op je bank of lopend doet. Het gaat erom dat je de geest leeg maakt.

Oefening

Je gaat waar je dan ook zit of ligt heel geconcentreerd adem halen. De buikademhaling en langzaam adem je in en langzaam uit…bij iedere in- en uitademing tel je van 1 naar 2 etc. Wanneer je de tel kwijt bent begin je opnieuw.. Er zijn heel veel mogelijkheden om te mediteren het kan door middel van een klank waardoor je gaat concentreren op jezelf. Laat alle gedachtes maar door je hoofd komen. Slecht of goed maakt niet uit..laat ze door je hoofd zoals ze erin komen ook weer naar buiten stromen. 
 
Blijf rustig je buikademhaling vervolgen..
Denk eraan dat wanneer je lichamelijk of misschien wel mentale pijn hebt door aandacht te geven aan deze pijn je haar voedt en ze dus ook weer aanwezig is.. 


Meditatie is geen in elkaar geknoopt zitten en proberen je evenwicht te bewaren.. Meditatie gaat om de aandacht en het concentreren op jezelf….